umo serv paza focsani
UMO Serv a sponsorizat prima ediție a Festivalului de Muzică Clasică „Rinascimento Musici”

Municipiul Focșani are o îndelungată tradiție a muzicii culte iar Festivalul de Muzică Clasică ”Rinascimento Musici” și-a propus refacerea tradiției muzicale și consolidarea imaginii Focșaniului ca un ”oraș al muzicii clasice”.

Un prim pas în realizarea acestui obiectiv a fost prima ediție Festivalului de Muzică Clasică „Rinascimento Musici”, organizat de Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” şi Primăria Focşani, eveniment sprijinit de compania UMO Serv și alți sponsori importanți din județul nostru.

În cadrul festivalului care s-a desfășurat în perioada 22 și 24 mai au avut loc recitaluri camerale (instrumentale și vocal-instrumentale) în diverse formule de interpretare (duo, trio, cvartet, cvintet). Recitalurile au avut loc în sala mare a Ateneului Popular dar și în diverse spații publice din municipiu (Mausoleul din cartierul Sud, Grădina Publică, esplanada Muzeului Trepte de Istorie), fapt ceea ce a atras numeroși iubitori de muzică clasică.

Susținerea acestor concerte în spațiile deschise din municipiu a oferit posibilitatea focșănenilor de a asculta lucrări importante ale muzicii clasice românești și universale, creații care au fost cântate de Cvartetul Moldavia, Cvartetul Solartis, Cvintetul de suflători Liric Wind sau în recitaluri de pian la patru mâini sau de vioară-chitară.

Un alt important reper al Festivalului a fost Expoziția ”Viorile lui George Enescu” realizată de Muzeul Național ”George Enescu” din București și deschisă în Foaierul Ateneului din Focșani pe toată durata evenimentului. În cadrul expoziției au fost prezentate materiale și documente istorice despre viorile marelui nostru compozitor și interpret George Enescu, instrumente care au fost atinse de magia unuia dintre cei mai însemnați violoniști ai secolului XX.

UMO Serv a sprijinit acest moment deosebit din viața culturală a municipiului Focșani, cu speranța că în rândul focșănenilor se va dezvolta un public meloman, un public care să aprecieze și muzica de calitate, muzica clasică.

umo-serv-rinascimento-musici-1

umo-serv-rinascimento-musici-2

umo-serv-rinascimento-musici-3

umo-serv-rinascimento-musici-4

umo-serv-rinascimento-musici-5

umo-serv-rinascimento-musici-6

umo-serv-rinascimento-musici-7

umo-serv-rinascimento-musici-8

UMO SERV în comunitate

UMO Serv a fost unul dintre sponsorii TURNEULUI INTERNAȚIONAL de JUDO Memorialul AUREL CÎMPEANU ediția a XVI-a care s-a desfășurat   … continuare

Cicliștii participanți la cea de-a IV-a ediție a traseului ”Mausolee pe bicicletă” au fost perfect protejați de către echipa UMO   … continuare

UMO Serv a asigurat paza și protecția la Focsani Blues Festival 3.0, cel mai mare festival de blues din România   … continuare

Contact
str. Horea, Closca si Crisan, nr. 2 B, Focşani - jud. Vrancea
tel/fax: +40 0237 21 74 82
dispecerat: +40 0728 40 94 09
secretariat: +40 0728 97 88 77
e-mail: office@umoserv.ro